miércoles, 19 de octubre de 2011

De l'escola del S.XIX a l'escola del S.XXI



Aquesta segona setmana hem continuat amb l'esquema, que detalla punt per punt les principals diferències entre l'escola de la societat industrialitzada i la del coneixement.

 . L'educació és el procés pel qual li són transmesos a l'individu els coneixements, actituds i valors que li permeten integrar-se en la societat. Aquest procés, afecta tant els aspectes físics com als emocionals i morals, i es perllonga al llarg de tota l'existència humana.

 En les últimes dècades s'ha produït una veritable revolució en el sistema educatiu. Ha sofert molts canvis en diferents àmbits com la metodologia, els continguts, el paper d'alumne i professor, els recursos .. etc

 L'escola industrialitzada és basava en la Llei les 3 Unitats: Fer Tots el MATEIX al MATEIX temps en el MATEIX lloc; l'escola del coneixement tenia l'Objectiu de rompre AMB aquella Llei, seria una escola més creativa, multidisciplinari.

 És indubtable el canvi tecnològic i el desenvolupament científic que hem patit en les últimes dècades. Però cert és que les relacions entre escola i mestres dels últims anys són actualment molt diferents. El respecte cap als mestres i la confiança en ells de les famílies ha canviat molt i amb això també l'actitud dels alumnes envers l'aprenentatge i l'ensenyament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario